Nedelja, Jun 16, 2024

Jelena Pajić spremna za Torino

Na predstojećem izboru za pesmu koja će predstavljati Srbiju na ''Evrosongu'' takmiči se i Jelena Pajić. Pevačica koja važi za jednog od najboljih pratećih vokala na našoj sceni, rodom je iz Gornjeg MIlanovca. Karijeru je započela sa 17 godina kada se priključila turneji grupe Hari Mata Hari.

Koliko je teško pokazati talenat i uspeti u ozbiljnom pevačkom poslu Jelena Pajić za naš sajt otkriva: ''Kada sam počinjala da se bavim pevanjem bilo je malo teže dokazati se, jer nije sve bilo dostupno kao danas. Mnogo su pomogle društvene mreže i to što svi možemo da snimimo nešto i postavimo da to bude javno. S' druge strane, neka merila vrednosti su se malo promenila pa je tako pevaču zabavne, pop muzike, jako teško da dođe do izrazaja. Takođe je teško prezentovati novu pesmu jer je jako malo televizijskih emisija koje vrednuju i ohrabruju nova lica. Ne kažem da ih nema, ali nije to kao što je nekada bilo. Zato smatram da je ucešće na takmičenju za pesmu Evrovizije, odlična prilika za početak solo karijere.''

Foto: Dragan Petrovic FVS

Sarađivala je sa najvećim muzičkim zvezdama, na albumima i koncertima. Od Hari Mata Harija, Željka Joksimovića, Aleksandre Radović, Lepe Brene, do Marije Šerifović. Dugogodišnji je stalni član benda Marije Šerifović. Već tri puta bila je na Evroviziji. U Austriji, 2015. godine nastupila sa Knezom, sa Tijanom Bogićević 2017. u Ukrajini, a prošle godine sa grupom Huricane u Holandiji. Prvi put sada nastupa samostalno. 

Pitali smo je koliko znači jedno takvo takmičenje kao što je izbor za pesmu Evrovizije? ''Evrovizija je uvek bila nešto što smo porodično pratili, a izbor za predstavnika Srbije je poseban događaj koji, i da ne pratite, sigurno znate ko učestvuje i ko je pobedio. Tako da je za mene već veliki uspeh to što sam primljena u 36 izvođaca od preko 150 prijavljenih. Nadam se da će ovo takmičenje promeniti dosta toga u mojoj muzičkoj karijeri i da će mi otvoriti mnoga vrata.'' kaže Jelena. 

Foto: Dragan Petrovic FVS

Za pesmu ''Pogledi'' sa kojom će se početkom marta predstaviti muziku i aranžman uradio je njen suprug Marijo Pajić, a tekst potpisuje Sky Vikler. Nastupa u prvom polufinalu 3.marta, pod redni brojem 15.

Foto: Dragan Petrovic FVS