Petak, April 26, 2024

Čačak i dalje grad rok muzike

Iako je kiša pokušala da organizatorima PriČe pomrsi konce, u Čačku je održan festival rock muzike i dobre zabave, na kome su nastupili mladi bendovi i legende ex YU rok scene. Festival je još jednom podsetio na istoriju Čačka, grada rok muzike.

Na festivalu PriČa 2018 održani su različiti program za sve uzraste, a najzanimljiviji su bili koncerti kada su se na bini smenjivale legendarne grupe Kerber, Partibrejkersi, Riblja Čorba, Bajaga i Instruktori.  

- Cilj nam je da kroz zabavne sadržaje podstaknemo decu da čitaju knjige, zavole pozorište i slušaju kvalitetnu  muziku, a u širem smislu to je i podsticaj turizma, jer nam je namera da već sledeće godine dovedemo više stranih bendova, a samim tim se nadamo i većem broju posetilaca iz regiona – istakli su organizatori festivala.

Rok festival priča, podsetićemo, nastao je 2012. godine u jednoj ulici u centru Čačka, gde je organizovan rok događaj na kojem je učestvovalo 8 rok bendova, pred oko 2500 gledalaca. Tada je gost na festivalu bio Radomir Mihailović Točak, koji je izašao na binu i pozdravio publiku i na opštu radost svih prisutnih, odsvirao Bisku 2 sa Krvnom grupom. Tim gestom dao je krila organizatorima, pa otuda i logo festivala - orao raširenih krila, naglašavaju iz PriČe, zadovoljni što njihova ideja da se pokrenu mladi, talentovani ljudi, da im se približi rok kultura i sve ono što ona sa sobom nosi, uz zabavu i podsticaj turizma ima odjeka, a PriČa nastavlja svoju misiju.