Subota, April 13, 2024

Izložba fotografija u Čačku

Uoči ovogodišnje, jubilarne, desete Ariljske letnje muzičke manifestacije ''ARLEMM Umetnički karavan''  stigao je u Čačak.

Izložba fotografija osmišljena je sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje, ističu organizator i navode da je karavan krenuo na svoj put kroz Srbiju iz Beograda, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu. U Arilje stiže na dan otvaranja manifestacije ARLEMM 2019, a u avgustu posećuje Valjevo i Кosjerić.

Na gradskom trgu u Čačku, u saradnji sa Domom kulture tog grada, predstavljene su fotografije domaćih umetnika koji su dali poseban osvrt na ono što se dešavalo proteklih devet leta u Arilju, kako bi na simboličan način istakli značaj predstojećeg, desetog. 

ARLEMM 2019 biće otvoren nastupom Кamerenog orkestra Metamorfozis, pod umetničkim rukovodstvom Saše Mirkovića, 20.jula u Arilju, nakon čega počinje muzička magija, koja će dve nedelje ulepšati Arilje i ceo region zapadne Srbije.

Edukativi i koncertni programi manifestacije ARLEMM održavaju se u Arilju od 20. jula do 4. avgusta 2019. i čine ga tri celine, a centralno mesto čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.