Nedelja, Jun 16, 2024

Podrška Fondacije Metalac

Fondacija Metalac nastavlja podsticaj rađanja pa je roditeljima beba rođenih u u 2022. godini uručeno 57 čestitki, ukupne vrednosti preko 100.000 evra.

Fondacija je osnovana 2006. godine radi ostvarivanja humanitarnih i drugih društveno korisnih ciljeva, unapređenja i pomaganja stvaralaštva u oblastima nauke, kulture, umetnosti, sporta, kao i u svim drugim oblastima od strateškog i razvojnog društvenog ineteresa.

Kao podrška porodicama i podsticaj natalitetu Fondacija kompanije ''Metalac'' iz Gornjeg Milanovca ne samo što daruje svoje radnike kada dobiju dete, već im pomažu i u školovanju. ''Porodice sa više dece čak stipendiramo kroz srednje škole, a sve sa cijem da ti roditelji dobiju neki oslonac u Metalcu. Ove godine ''Metalac'' je uložio više od 100.000 evra u svoju najdražu investiciju, a najdraža investicija će time dostići oko 900.000 evra, koliko je za rođenje 850 beba, kroz projekat ''Za budućnost rastemo zajedno'', uloženo od osnivanja Fondacije 2006. godine do danas'' rekao je predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović.

Uz ulaganje u porodice svojih zaposlenih, uz podršku mladim kadrovima, istuču u kompaniji ''Metalac'', naročito je važna podrška ženama koje ne treba da strahuju za svoje radno mesto kada postanu majke.

Najveći dobitnik je radnica Biljana Stefanović, koja je za svoje peto dete dobila 5.000 evra, a kako su sva deca deo priče ''Za budućnost rastemo zajedno'' ona je od 2013. godine do danas dobila oko 14.000 evra. Osim Biljane novčane čestike od 4.000 evra dobile su i dve radnice sa četvrtim detetom, obe iz ''Proletera''. U pet porodica stigle su čestitke od po 3.000 evra za treće dete, dok je 19 porodica za svoje drugo dete dobilo po 2.000 evra. Osim njih, 23 para dobila su svoje prvo dete i po 1.000 evra.

Nagrađeni ističu da im novčana pomoć dosta znači, ali da je važna briga i pažnja kompanije u kojoj provode radno vreme. Čestitke Fondacije Metalac osim za decu u Gornjem Milanovcu stigle su i na kućne adrese njihovih zaposlenih u Čačku, Trsteniku, Novom Pazaru, Ljigu, Paraćinu…

Iz kompanije ''Metalac'' ovakvim postupcima kažu šalju jasnu poruku zaposlenima da su deca i porodica vrednosti koje podržava, a Fondacija do je sada nagradila rođenje više od 800 beba.