sreda, septembar 27, 2023

Ljubica uvek u akciji

Kako bi najmlađima ukazali na važnost čuvanja prirode i životne sredine na početku školske godine Javno komunalno preduzeće ''Gornji Milanovac'' organizovalo je tradicionalno druženje Ljubice maskote sa prvacima u osnovnim školama.

Da je čistoća pola zdravlja podsetili su se svi u zanimljivom susretu, a glavne teme razgovora mališana i Ljubice bili su odnos prema prirodi, ekologija, reciklaža i pravilno odlaganje otpada.

Najmlađi Milanovčani iz svojih porodica nose lepe navike, ali iako su još iz predškolskih dana upoznati sa ličnom i higijenom prostora u kome svakodnevno borave uvek je dobro podsetiti ih na zdrave navike i dobar odnos prema životnoj sredini.

Zato su sa Ljubicom razgovarali o tome kako i gde pravilno treba da odlože papiriće, žvake i kako da čuvaju prirodu. Pažljivo su slušali o reciklaži, a za srećan polazak u školu dobili su zanimljiv raspored časova koji svake godine godine Javno komunalno preduzeće ''Gornji Milanovac'' u svom gradu daruje učenicima osnovnih škola.

I u okviru Dečije nedelje mališani iz predškolske ustanove ''Sunce'' iz Gornjeg Milanovca posetili su pogon javno komunalnog preduzeća.

Kao i uvek pažnju su im privukli zanimljivi razgovori o važnosti čuvanja čiste okoline, a iskoristili su priliku i da se provozaju u radnim mašinama i vozilima.

U još jednoj akciji javno komunalno preduzeća ''Gornji Milanovac'' ove jeseni Ljubica se družila sa najmlađim sugrađanima. Prilikom raspodele žutih i plavih džakova za selektivno odlaganje otpada u ulici vojvode Petra Bojovića razgovarala je sa njima o čuvanju životne sredine.

Važnost podizanja ekološke svesti i edukacije svih generacija, usvajanje zdravih navika od ranog detinjstva zajednički je zadatak, a maskota javno komunalno preduzeća ''Gornji Milanovac'' na zanimljiv način podstiče i najmlađe da se na pravilan način ophode prema svom životnom okruženju. Prilikom druženja sa Ljubicom dobili su poklone poklone i slatkiše.